Etusivu

Moskunraito

Korut

Tuotteet

Galleria

Yhteystiedot

 

 

Moskunraito

Tarjoamme yrityksille ja yksityisille henkilöille erityisen ja elämyksellisen loman Moskun alkuperäisellä kotiseudulla, Sompion koilliskairassa Moskussa. Matkan Moskuun voimme tehdä minä vuodenaikana tahansa.

 
Moskussa käynti

Ala-Ponku-Mosku; talo noitalappalaisen suojelevan käden alla. Sompion Lapin, herran ja porokeisarin Aleksi Hihnavaaran kutsumanimellä tunnettu asuinkenttä Mosku Ala-Ponkussa Lokan tekoaltaan laitamilla oli ja on edelleen tuttu lapinkävijöille. Moskun talon säilymishistoria on ainutkertainen. Mosku harjoitti erätalouttaan rannattomilla selkosillaan, jotka ulottuivat Luiroilta Jaurulle ja Nuorttiin. Näistä selkosista ja tunturimaista hänellä oli päässään selkeä kuva, erehtymättömämpi ja laajempi käsitys muodoista, suunnista, suhteista, nimistä ja reiteistä kuin kellään. Eikä se kuva olisi syntynyt ilman omaa kokemusta ja koluamista.

"Porot väsyivät. Kahlattiin raskaissa peskeissä, mutta hätää ei tietenkään ollut. Olihan mukana Mosku." (K.M. Wallenius)

 

Tervetuloa käymään!     
Toteutusajankohta:    tilauksesta ryhmille
Kesto: n. 3-5 tuntia, retken lähtöpaikasta riippuen
Lähtöpaikka: Sodankylän keskusta tai Lokan kylä
Kuvaus kierroksesta: Tutustumme 1900-luvun alkupuolella Sompion kairassa eläneen Porokeisari Moskun kotitaloon ja asuinkenttään. Oppaana retkellä toimii talon pihapiirissä lapsuutensa viettänyt Moskun ja Marin tyttärenpoika Tapani Hietanen.
Tarvittava varustus: Sääolosuhteiden mukainen vaatetus ja esim. mukavat kävelykengät
Kielitaito: suomi/englanti
Varaukset, lisätiedot: Tapani Hietanen

puh. 040-5668018

Hintatiedot: moskunraito@hotmail.com