Etusivu

Moskunraito

Korut

Tuotteet

Galleria

Yhteystiedot

   

Aleksi Hihnavaara eli Mosku oli legendaarinen poro- ja erämies Lapin koilliskairassa Sompiossa vuosina 1882-1938. Moskun legenda syntyi taistelusta porovarkaita vastaan, jotka ryöstivät Suomesta Venäjälle poroja. Kenraali K.M. Walleniuksen kanssa tehdyt kostoretket Venäjän puolelle sekä Petsamon valtaanotto kasvattivat osaltaan Moskun mainetta.

 Erämiehenä Mosku oli vertaansa vailla; näistä Lapin selkosista hänellä oli päässään selkeä kuva, erehtymätön ja laaja käsitys muodoista, suunnista, suhteista, nimistä ja reiteistä. Mosku koru on suunniteltu Moskun legendan kunnioituksena ja kuvana, jollaisena moni erämies haluaisi itsensä määritellä: riippumattomana oman tiensä kulkijana, vapaana yksilönä, joka ei kuvia kumarrellut, vaan kunnioitti ja kolusi luontoa, toimi kuten tunsi, että oikein on.
Mosku koru on yksilölliselle, rohkealle ja riippumattomalle miehelle, Lapin ystävälle suunniteltu koru ajan hengessä.
Marisormus on suunniteltu kunnioituksena vahvalle suomalaiselle sitkeälle naiselle, jollainen Moskun Marikin oli. Maria Tanhua oli itsenäinen nainen Moskun rinnalla, joka toimi sydämensä mukaan - ei niiden ahtaiden rajojen, joita tuon ajan aika asetti. Mari oli syntynyt Kopsusjoen varrella, jota sormuksen toisen puolen laineet voi nähdä kuvaavan. Toinen puoli kuvaa Luirojokea, jonka varrella Mari eli elämänsä: hoiti suuren talon, lapset ja eläimet rakkaudella. Korun ametisti kuuluu Lappiin, samoin lapinkulta.

Sormukseen liittyy myös symboliikkaa elämänportaista. Laineikkaan elämän sato voi olla kultaa, materiaa tai ametisti, joka kuvaa ihmisen korkeaa henkistä tietoisuutta ja viisautta. Ametistin väri on 7. chakran väri. Ametisti on vanha jo Egyptissä aikoinaan arvostettu korukivi, joka henkii energiaa.

 

Design Sari Teerioja

Kultasepänliike Zoloto Oy Tiedustelut Moskunraito puh. 040-5669018 moskunraito@hotmail.com

Korun rasia Tmi Jukka Kumpula, Peurasuvanto, Sodankylä puh:016636733